GoogleTVForum.org is the largest Google TV/Android TV Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Plex Problems

  1. #1
    Junior Member
    Member #
    5571
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    23

    Plex Problems

    I have the Sony GTV Box. When I try to play a video in the channels section the loading circle spins for a few seconds, then I get this message: The media player timed out while trying to start playback.

    What do I need to do to correct this problem?



  2. #2
    Senior Member
    Member #
    2316
    Join Date
    May 2011
    Posts
    609
    Thanked
    81 times
    I assume your running the plex server on a spare computer as if your not that needs to be done. When the media player times out it could be your computer running the plex media server is not beefy enough or that your network is slow or the file or channel is not supported.

    Hard to tell what is wrong since your not posting what troubleshooting steps you took so far to fix the problem.
    32" Sony LED GTV - NSX-32GT1
    Using PlayOn to stream my media
    WDTV Live Plus via HDMI1
    Dish DUODVR 625 via Component
    Over The Air Antenna via the Cable In
    Connected via ethernet to Netgear WNR3500L

  3. #3
    Junior Member
    Member #
    5571
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by trallyus View Post
    I assume your running the plex server on a spare computer as if your not that needs to be done. When the media player times out it could be your computer running the plex media server is not beefy enough or that your network is slow or the file or channel is not supported.

    Hard to tell what is wrong since your not posting what troubleshooting steps you took so far to fix the problem.
    Thanks for the reply.

    The only steps I have taken have been going into the Media Player and Plex apps on my GTV box to see if there were any settings that I could change and found none. I have Plex Media Player on my PC and have no troubles. I am able to play videos from Revision 3 with my Plex App with my GTV box.

    My PC is a HP XP 2005 Media Center Edition with SP3. It has a Pent. 4 3 ghz. process. with hyper threading and 1 gig of mem.

    I have a Belkin N1 Vision Router (300 Mbps) and a Netgear 85 Mbps Powerline Ethernet Switch Kit.

  4. #4
    Senior Member
    Member #
    2316
    Join Date
    May 2011
    Posts
    609
    Thanked
    81 times
    By any chance are you running the revue and not the Sony GTV box as I know the revue has problems since it does not have the patch that is needed to enable the feature your talking about. Check to make sure your google tv is up to date and your google tv supports HLS as it sounds like your GTV box is either not up to date or you have the logitech revue that does not support many channels like the patched sony products do.
    32" Sony LED GTV - NSX-32GT1
    Using PlayOn to stream my media
    WDTV Live Plus via HDMI1
    Dish DUODVR 625 via Component
    Over The Air Antenna via the Cable In
    Connected via ethernet to Netgear WNR3500L

  5. #5
    Senior Member
    Member #
    2316
    Join Date
    May 2011
    Posts
    609
    Thanked
    81 times
    Quote Originally Posted by KLINK View Post
    Thanks for the reply.

    The only steps I have taken have been going into the Media Player and Plex apps on my GTV box to see if there were any settings that I could change and found none. I have Plex Media Player on my PC and have no troubles. I am able to play videos from Revision 3 with my Plex App with my GTV box.

    My PC is a HP XP 2005 Media Center Edition with SP3. It has a Pent. 4 3 ghz. process. with hyper threading and 1 gig of mem.

    I have a Belkin N1 Vision Router (300 Mbps) and a Netgear 85 Mbps Powerline Ethernet Switch Kit.
    It sounds like you installed plex media player on the computer and still need to install plex media server as if the media server is installed on the computer , you'll see it's icon in the lower right of windows by your clock and you can click the icon to play with the settings.
    32" Sony LED GTV - NSX-32GT1
    Using PlayOn to stream my media
    WDTV Live Plus via HDMI1
    Dish DUODVR 625 via Component
    Over The Air Antenna via the Cable In
    Connected via ethernet to Netgear WNR3500L

  6. #6
    Junior Member
    Member #
    5571
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by trallyus View Post
    By any chance are you running the revue and not the Sony GTV box as I know the revue has problems since it does not have the patch that is needed to enable the feature your talking about. Check to make sure your google tv is up to date and your google tv supports HLS as it sounds like your GTV box is either not up to date or you have the logitech revue that does not support many channels like the patched sony products do.
    I have the Sony NSZ-GT1 box. The firmware is at 3.2 and when I check for updates it says that I am up to date.

  7. #7
    Junior Member
    Member #
    5571
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by trallyus View Post
    It sounds like you installed plex media player on the computer and still need to install plex media server as if the media server is installed on the computer , you'll see it's icon in the lower right of windows by your clock and you can click the icon to play with the settings.
    I have the Plex Media Server and the Plex Media Player on my PC.

  8. #8
    Senior Member
    Member #
    2316
    Join Date
    May 2011
    Posts
    609
    Thanked
    81 times
    How fast is your net connection klink as usally when you get a timeout message when trying to stream media, that means your not getting the file in a timely manner. From what you told me , you should have no problem with plex. By the way , what channel are you having trouble with as maybe I can add it to my copy of plex and see if I have the same problem.

    If you don't want to say for some reason , plex has a dedicated user forum that may be able to help you out better then here. It's at Plex Forums
    32" Sony LED GTV - NSX-32GT1
    Using PlayOn to stream my media
    WDTV Live Plus via HDMI1
    Dish DUODVR 625 via Component
    Over The Air Antenna via the Cable In
    Connected via ethernet to Netgear WNR3500L

  9. #9
    Junior Member
    Member #
    5571
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by trallyus View Post
    How fast is your net connection klink as usally when you get a timeout message when trying to stream media, that means your not getting the file in a timely manner. From what you told me , you should have no problem with plex. By the way , what channel are you having trouble with as maybe I can add it to my copy of plex and see if I have the same problem.

    If you don't want to say for some reason , plex has a dedicated user forum that may be able to help you out better then here. It's at Plex Forums
    I have Comcast. They say my speed should be 20 Mbps down. I just checked my speed at Speedtest.net and got 28 Mbps down.

    The channels I have a problem with are ABC, CBC, CBS, CBS Sports, NBC, Hulu, TSN, and South Park.

  10. #10
    Senior Member
    Member #
    2316
    Join Date
    May 2011
    Posts
    609
    Thanked
    81 times
    Quote Originally Posted by KLINK View Post
    I have Comcast. They say my speed should be 20 Mbps down. I just checked my speed at Speedtest.net and got 28 Mbps down.

    The channels I have a problem with are ABC, CBC, CBS, CBS Sports, NBC, Hulu, TSN, and South Park.
    When you go to access plex on your google tv does the name of your plex server show up or does some other name show up. Have you entered your user name and password in the appropriate settings box for hulu before trying to access hulu ? Does going to http://localhost:32400/manage/index.html#home open up the plex menu or your computer by any chance as if it does not then more then likely your plex server is not running and needs to be turned on before you can access it.

    Trying out South Park now - brb
    Looks like south park gave me the same problem as you and hulu wont let me enter my user name and password. Looks like they messed up some stuff since the latest update.

    At the moment I will have to check out the plex forums and see if they know about this problem.
    32" Sony LED GTV - NSX-32GT1
    Using PlayOn to stream my media
    WDTV Live Plus via HDMI1
    Dish DUODVR 625 via Component
    Over The Air Antenna via the Cable In
    Connected via ethernet to Netgear WNR3500L


 

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. Plex App - HLS enabled
    By lschroeder in forum Google TV Apps
    Replies: 22
    Last Post: 02-18-2012, 06:07 PM
  2. Plex Help
    By enutz in forum Logitech Revue
    Replies: 3
    Last Post: 01-08-2012, 05:24 PM
  3. Plex and transcoding...
    By andmib in forum Logitech Revue
    Replies: 5
    Last Post: 12-14-2011, 10:48 PM
  4. Plex App
    By Rickaren in forum Google TV Apps
    Replies: 0
    Last Post: 11-05-2011, 08:46 AM
  5. Plex for Google TV
    By Hefe in forum Google TV General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 11-03-2011, 01:49 AM

Search tags for this page

cant get nbc to play on plex
,
plex cbs loading
,

plex cbs plugin not working

,

plex is slow

,
plex media slow to load
,
plex media slowing computer
,

plex pentium 4

,

plex runs slow

,

plex takes forever to load

,
plex timeout connecting to server
,
problems with nbc on plex
,
slow video with plex
Click on a term to search our site for related topics.